Over ons

Theatergroep Eenhoorn

Theatergroep Eenhoorn, opgericht in november 2005, is onderdeel van stichting Esdégé-Reigersdaal. Vier dagen per week wordt in Artiance, Centrum voor de Kunsten in Alkmaar, als dagbesteding theater gemaakt met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De meerwaarde van de theatergroep zit o.a. in het naar buiten treden, voor een breed publiek zichtbaar zijn en het creëren van verbinding. Door het organiseren van optredens, workshops en acts, komt een divers publiek in aanraking met de theatergroep. Ook voor de acteurs zijn de optredens waardevol. Het verhoogt het gevoel van eigenwaarde, maar verbetert ook hun algemene en sociale ontwikkelingen.

De acteurs van Theatergroep Eenhoorn werken variërend van 1 tot 4 dagen op de theatergroep. Acteur zijn bij Theatergroep Eenhoorn kan dus ook gecombineerd worden met ander werk / dagbesteding.
Het vaste team van Theatergroep Eenhoorn bestaat uit 4 cliënt / acteurbegeleiders die begeleiding en theater les geven. Daarnaast werken we voor onze verschillende producties en projecten samen met wisselende regisseurs, dramaturgen, kostuumontwerpers, productieleiders en technici voor licht- en geluid.

Spreekt dit je aan en heb je interesse om bij ons te komen werken? Neem dan contact met ons op! Dan kunnen we een afspraak maken om een ochtend bij ons mee te lopen. Dan kan je ervaren hoe het bij Theatergroep Eenhoorn is en of het wat voor je is om bij ons te werken.